Forums ::
Muharjenje v Sloveniji - Flyfishing in Slovenia :: Forums :: Muharjenje v Sloveniji [Flyfishing in Slovenia] :: Muharska potovanja [Flyfishing abroad] |
|
<< Previous thread | Next thread >> |
Reka Sanica [BiH] |
Moderators: luckyluke
|
Author | Post | ||
ado |
|
||
![]() ![]() Registered Member #382
Izvire snažnim vrelom na sjeveroistočnom podnožju Grmeč planine ispod vrha Lisine (913 m), kod mjesta Gornja Sanica. Rijeka Sanica protiče kroz pitomu Saničku dolinu pa se smatra da je i rijeka dosta pitoma, posebno u donjem dijelu kod ušća u Sanu. Ova rijeka je posebno bogata sa LIPLJENOM i POTOČNOM PASTRMKOM , a u donjem kraju i sa veoma velikim primjercima štuke ali i mladice i bijele ribe. Sanica je duga svega 21 km,od toga 16 km protiče kroz teritorij općinue Kljuc, a ostatak kroz teritorij općine Sanski Most gdje se i ulijeva u rijeku Sanu. Krajolik kroz koji protiče ova lijepa rijeka je jako interesantan, a gostoljubivost domacina je nesvakidašnja- zato ako posjetite ovaj kraj teško će te se rastati od prirode koja odista liječi tijelo i duh. Takodje na rijeci Sanici postoji mušičarski revir dug 3km. U reviru vlada režim uhvati i pusti C&R i koristenje udica bez kontra kuke Cijena dnevne dozvole u reviru iznosi 45 KM ili 23eura [ Edited Saturday 26 September 2009 - 21:00:54 ] povezava [link] |
||
Back to top |
|
||
ado |
|
||
Evo jos malo slika sa Sanice![]() ![]() ![]() povezava [link] |
||
Back to top |
|
||
ado |
|
||
Prije par dana je FIPS-Mouche delegacija bila u posjeti Sanici.Razlog posjete je verifikacija staze za E.P. 2010god. Zavidna kolicina ribe u Sanici, cistoca rijeke i obala ih je impresionirala. Evo jedan mali klip vezan za njihovu posjetu [ Edited Friday 02 October 2009 - 21:34:59 ] povezava [link] |
||
Back to top |
|
||
ado |
|
||
Prije par dana na Sanici sam bio sa svojim prijateljima iz Slovenije, malo smo mušičarili, cugali, mezili... Pravo mi je zadovoljstvo s njima se družiti jer je ekipa za 10 ! Evo jedan mali video sa našeg druženja... povezava [link] |
||
Back to top |
|
||
massafly |
|
||
![]() Registered Member #318
Danas sam muiario na Sanici od 12:30 do 16:00.Vrijeme idealno,naoblailo se,prohladno,poneka sitna kap kie... Odmah ,po ulasku u vodu,zapazio sam aktivnost lipena(kako se uobiajilo rei) u prvom filmu vode.Bez razmiljanja sam zavezao emergera strugani horoz na veliini 16 i uspjeh nije izostao: ![]() ![]() ![]() Ta aktivnost je trajala nekih sat vremena ,a onda je lipen poeo kupiti i na samoj povrini vode,...naravno :vezanje druge muice,a bila su to imitacije jednodnevke na 16 i 18,sa tijelom od antron dubbinga helloliv,cdc krilima i toraksom od zeije dlake. ![]() Negdje iza dva sata nestalo je jednodnevki na vodi,ali je lipen i dalje "neto" kupio.Primjetio sam sitne svjetle mideve na povrini vode i zavezao jednu imitaciju na 18 sa repom od jarebice,tijelom od biotsa (bijela kafa) i gusto navezanim nogicama plavkasto-sivog horoza: ![]() E,onda je nastala tarapana.Skoro nijedan zabaaj da se nije digao lipen na tog mida.Jedini problem je bio pratiti muhu,ostalo je za sjeanje: ![]() |
||
Back to top |
|
||
ado |
|
||
Moji prijatelji Slovenci na Sanici... [ Edited Monday 21 June 2010 - 11:06:21 ] povezava [link] |
||
Back to top |
|
||